Ételfotózás

Tudjon meg többet

Étel- italfotózás Étlap fotózás

Az étlap a vendéglátók leghatékonyabb marketingeszköze,
ezért legalább annyira fontos, mint az evőeszköz. Ha esztétikus és szépen elkészített étlappal találkozik a vendég, akkor azt többször is forgatja...az pedig többletbevételt generál. Tehát nem mindegy, hogy milyen fotókkal illusztráljuk.

Miért kell az étlapra ételfotó?
A kor elvárásainak megfelelően már az elektronikus étlapok is megjelentek a nyomtatott verziók mellett. Mivel az elektronikus változat sokkal költséghatékonyabb, ezért egyre több helyen rendszeresítik. Azonban bármelyik fajta étlap mellett is döntünk, fontos az ételfotók használata, hiszen attól fog igazán "beindulni a Pavlovi reflex" vagyis szószerint megkívánják az ételt.
Kénytelenek vagyunk megemlíteni egy gyorséttermi hálózatot...nevezetesen a McDonald's példáját.
Szinte mindannyian jártunk már ennek az étteremláncolatnak valamely egységénél, de csak nagyon kevesen tudják, hogy hol van az étlapja. Ennek pedig az az oka, hogy a rendelési pult felett elhelyezett óriási ételfotók annyira elvonják a figyelmünket, hogy egész egyszerűen azt gondoljuk, hogy abból kell választanunk. Ráadásul a kívánatos fotók miatt több mindent is megkívánunk.
Ez jól bizonyítja, hogy a remek ételfotók miatt nem csak egyszerűbben, de akár többet is fogunk rendelni!

Milyen a jó ételfotó?
A jó ételfotó egyértelműen az, amitől az érdeklődő vendéggé válik. Tehát megkívánja a fotón szereplő ételt :) Minden esetben a felhasználás alapján készítjük el az ételfotókat. Más beállítást és stílust kíván az étlapra szánt fotó, mint a reklámozásra készült ételképek.

Étlapfotó
Az étlaphoz készülő képeknél törekedni kell az egyszerűségre, hogy a figyelem inkább a tányér tartalmára korlátozódjon. Tapasztalataink szerint hatékonyabb a letisztult, evőeszközök nélküli kép...sőt akár a tányéron szereplő ételek nagyon közeli mutatása. Sokszor rendelnek fehér hátteres képeket az étlaphoz, amelyekhez könnyen lehet papírszínt és papírminőséget választani. 

Reklámfotó - image hirdetéshez szánt ételfotó
Az étlapfotóval ellentétben ezeknél a képeknél már nem csak a tányér tartalmán van a hangsúly, henem az adott hely hangulatát is megmutathatja. Szinte élteérzést közöl, amivel szívesen azonosulna az érdeklődő...alig várja, hogy azon a helyen és azt egye, amit ezeken a fotókon lát. Ezeknél a képeknél akár egy stylist is közreműködhet, főleg arculathoz igazodó megjelenést kíván.
A felhasználási cél alapján alakítjuk ki a szükséges munkafolyamatot: szinte minden egyes képet - a legapróbb részletig- át kell beszélni, amihez készül egy forgatókönyv (csakúgy, mint egy filmnél) és ez alapján készül el a végfelhasználásra szánt kép. Ezt a munkafolyamat(ok)tól függően tudjuk árazni. 
Minden esetben egyedi árat kell kérni!


Nyomtatott étlap, vagy elektronikus étlap?
A döntést elősegítendő el kell oszlatnunk azt a tévhitet, hogy az elektronikus étlaphoz minden esetben tabletet kell vásárolni, mert ez nem igaz! Az igaz, hogy az elektronikus étlap megjelenítéséhez szükség van valamilyen elektronikus eszközre, de ez lehet akár a vendég saját okostelefonja, tabletje...esetleg netbookja is, amin szintén meg tudja tekinteni a hely kínálatát.
Általában az étlaptervezésnél az elsődleges szempont a ráfordítható pénzösszeg nagysága. Hiszen a keretösszeg mellett lesz lehetőségünk kitalálni az étlap terjedelmét (tehát hány oldalas lehet), valamint az anyaghasználatot (tehát milyen papírminőséget és kötést alkalmazhatunk)...valamint nem hagyhatjuk figyelmen kívül az étlapváltás gyakoriságát sem. Hiszen egy éven belül 3-4 alkalommal is megújulhat az étlap kínálata, amit nem csak a szezonális ajánlatok miatt, hanem az éltapok kopása (esetleges eltűnése) miatt, vagy pedig az árváltozások miatt is cserélni kell.
Mivel az elektornikus étlapon szereplő ételek és italok adatain bármikor - költségmentesen- változtathatunk, ezért egyértelműen költséghatékonyabb a nyomtatott társával szemben. Nem is beszélve az elkészítésére fordított idővel...

CSOMAG ÁR

Az ételfotózás szinte kivétel nélkül a helyszínen történik, ezért a vendéglátó egységnél létre kell hoznunk a profi fotózáshoz szükséges stúdió körülményeket. Ehhez csak pár négyzetméternyi területre és legalább egy asztalra van szükség...minden mást mi viszünk magunkkal.
Az alábbi csomagár tartalmazza a kiszállás (kitelepülés) költségeit Budapesten, valamint 3 óra fotózást! Minden további megkezdett óra plusz 8.000 Ft.
Csomag ár: 45.000 Ft


A képeket retusálva (felhasználásra készen) adjuk át

REFERENCIA 

Éttermek, akik bennünket választottak:
Hotel Vécsecity (Hernádvécse)
Zichy Park Hotel (Bikács)
Leroy WestEnd
Hemingway Étterem
Városliget Café & Restaurant
Locavore Étterem
Amici Miei
Hársfa Étterem (Mosonmagyaróvár)
Jack's Burger
Low Carb Company
Rudas Restaurant & Bar

Rosé Étterem Budapest
Kiskakukk Restaurant
La Botte Ristorante
La Guna Kispest
DiVino Borbár
Bambuszliget Japán Étterem & Sushi Bár
Nine Dragons Restaurant - Kilenc Sárkány Étterem
Extra Budapest
Texas Étterem és Pizzéria
Mr.Restaurant
Főzde (aFozde.hu)
Tordas Élményfalu
Báthori Kávézó és Ételműhely
Oceans 21
La-Guna SushiBár
Kéhli Vendéglő
Fuji Japán Étterem
Stereo Chef
Palack Borbár
Smoothie Bar & Grill
La-Guna Étterem & Mori Sushi
IMÁZS Restaurant Thai és Japán étterem
Sunny Lounge 
Fat Mo's
Old Mans
Ciao Ciao Italiano
Okay Classico
Il Treno
Misto Bistro
Paneer
aSushiBár
La-Guna Étterem & Pizzéria
Little Italy
Guru 
Lagondola 
Marmara Lounge
Banyatanya
Beerboard
Bori-Mami (Gyöngyös)
Corner Szerb Étterem (Szentendre)
Pizza Max (Sighetu-Marmatiei
-Románia)


Kapcsolat +36 70 5 666 555